fbpx

Sistemele de ceață TecnoCooling în depozitele de legume și fructe

În articolul precedent, v-am prezentat sistemele de ceață și control a temperaturii în cramele de vin. În acest articol o să vă prezentăm soluții pentru menținerea temperaturii optime în depozitele de legume și fructe.

Furnizorul nostru, TecnoCooling, pune la dispoziție o gamă variată și complexă de soluții de climatizare adecvată acestui sector.

TecnoCooling este lider mondial în producția de sisteme de pulverizare.

Cu peste 40 de ani de experiență în industria alimentară, sistemele TecnoCooling cu micro-ceață au fost continuu îmbunătățite pentru a vă garanta temperatura optimă și condiții adecvate pentru depozitarea fructelor și legumelor.

Modulele cu ceață pulverizatoare și circuite hidraulice au diuze speciale, adaptate sectorulului alimentar, cu pompe cu funcționare la rece, de ultimă generație.

Sistemele cu ceață TecnoCooling se remarcă prin:

  1. Versatilitate: Sistemele cu micro-ceață pentru industria alimentară sunt gândite pentru a fi ușor de întreținut, de programat și de folosit;

  2. Acoperirea largă: Aplicațiile inovative cu ceață, create pentru depozitele de legume și fructe, au o acoperire de 800 m2. Se pot folosi atât în depozite cât și în supermarket, în raioanele destinate fructelor și legumelor;

  3. Costurile reduse: Spre deosebire de alte sisteme de răcire costisitoare, sistemele TecnoCooling sunt rezultatul multor studii tehnice care au ca scop eficiența și costurile minime de întreținere și mentenanță. Aplicațiile sunt inovativ create și actualizate;

  4. Consumul minim de apă și performanță ridicată: Prin Funcțiile „TIME” și „BPS” se economisește o mare cantitate de apă! Pompele de presiune cu versiunea TIME sunt dotate cu un cronometru digital care permite controlarea cantității de ceață și programarea ciclului duratei de pulverizare ON și OFF. Această tehnologie ajută la economisirea unei cantități mari de apă fără a pierde performanțele de răcire evaporative.

  5. În timpul ciclului OFF, pompa nu se oprește. Sistemul „BPS” începe reciclarea apei într-un rezervor extern. Pompa sistemului este de 30 ori mai eficientă în răcire decât o pompă standard. Pompele standard se încălzesc foarte repede în momentul în care sunt pornite / oprite, iar ventilatorul motorului se oprește, apa nu mai răcește pompa, ceea ce duce la deteriorarea pieselor. Pompele cu funcționare la rece, echipate cu BPS asigură o viață lungă, necesită mai puțină întreținere. Bonus, o pompă cu funcționare la rece crește efectul de răcire și performanța motorului, economisind energie.

 

Cum funcționează?

Presurizarea apei se realizează prin intermediul unei pompe cu funcționare la rece, iar diuzele de pulverizate brevetate de TecnoCooling creează o ceață ultra fină compusă din milioane de picături de dimensiuni medii mai mici de 10 microni.

Aceste picături ultra-fine se evaporă rapid și absorb căldura degajată în mediul în mediul înconjurător și se transformă în vapori de apă.

Prin transformarea căldurii în vapori de apă (gaz) este determinată o scădere a temperaturii aerulului în acel mediu. Energia (căldura) folosită pentru a schimba apa în gaz este eliminată din mediu, deci aerul este răcit.

Activați în industria alimentară și doriți mai multe informații despre sistemele de micro-ceață?

Vă stăm la dispoziție cu soluții de control al umidității și temperaturii în depozitele de legume și fructe sau în raioanele food din supermarket, ne puteți scrie pe email office@rivercompany.ro sau ne puteți contacta telefonic 0744-693616.
Suntem distribuitori
TecnoCooling, vă oferim consultanță și soluții adaptate afacerii dvs.

În graficul de mai jos, producătorul TecnoCooling prezintă diferențele între o pompă clasică și o pompă dotată cu tehnologia ,,Time”.

Climatizare cu ceață în cramele de vin | River Company - 7 august 2019

[…] În articolul următor o să prezentăm avantajele sistemelor de umidificare cu ceață în industria alimentară. […]

Pompele cu presiune Hawk | River Company - 27 septembrie 2019

[…] sau în industria viticolă prin generatoarele de ceata artificiala. Am povestit pe larg aici și aici despre sistemele cu […]

Comments are closed