fbpx

Sistemele de ceață TecnoCooling în cramele de vin

Ceața artificială are atât efect de răcire a temperaturii în perioada caniculară cât și un rol important în menținerea umidității optime în cramele de vin, la ferme, în hale, în supermarket, în depozitele de legume și fructe, în camerele frigorifice.

Unde mai putem folosi ceața artificială?

Ceața artificială se poate folosi pentru a scădea temperatura în sezonul călduros în spații deschise precum: terasă, restaurant, parc, curte, balcon, piscină, fermă cu animale, piețe, locuri de joacă pentru copii etc.

Avantajul este utilizarea și în spații deschise și acolo unde, din diverse motive, aerul condiționat nu se poate monta.

 

 

 

 

 

 

 

 

În acest articol o să vă prezentăm avantajele sistemului de control a umidității TecnoCooling în cramele de vin.

În cramele de vin sistemele de ceață TecnoCooling au rolul de a menține și de a controla umiditatea recomandată (între 65%-85%) și de a păstra calitatea superioră a vinului.

Avantaje:

Nivelul de umiditate între 80%-85% este considerat ideal în cramele de vin. Intervalul optim acceptat este între 65%-85%. Un nivel de umiditate de 80%-85% reduce pierderile de vin și de bani. Explicația specialiștilor este că umiditatea sub 65% aduce un risc mare de deshidratare a butoaielor, iar umiditatea de peste 85% poate duce la apariția de ciuperci și mucegaiuri.

Principalul avantaj al folosirii umidificării cu ceață, adaptată industriei vinului, este menținerea umidității fără a se crea umezeală.

Umiditatea optimă previne pierderile de vin datorate deshidratării premature a dopurilor sticlelor. Prin deteriorare dopurile se pot usca, iar sticla nu o să se mai închidă etanș. Oxigenul din aer în contact cu vinul produce o reacție chimică de oxidare, iar vinul își va pierde calitatea, acrindu-se.

Îmbunătățește mediul de lucru și producția în cramă.

Costurile producție sunt mai mici. Folosind sisteme cu ceață sunteți cu un pas în față, anticipați problemele care ar putea fi cauzate de un mediu uscat sau prea umed. Amortizarea achiziției aparatului de climatizare cu ceață și a costului de funcționare se realizează în primele șase luni de la instalare. După aceste șase luni o să începeți să economisiți o sumă anual.

Crește calitatea vinului și eficiența angajaților. Umiditatea scăzută este principalul factor care determină evaporarea naturală a vinului din butoaie. Barierele din lemn se deshidratează într-un mediu uscat, structura lor externă este compromisă. Prin menținerea umidității optime vinul își menține calitatea superioară, iar angajații nu mai pierd timp cu reumpelerea butoaielor.

Pentru a preveni deshidratarea butoaielor din cramă evitați fluxurile de aer și ventilația excesivă!

Spre deosebire de aerul condiționat care doar ventilează aerul din interior, nu aduce și aer proaspăt din afară, ceea ce poate duce la apariția mucegaiului, sistemele de ceață TecnoCooling destinate cramelor mențin aerul calitativ, ventilat și proaspăt, necesar pentru a produce vinuri de calitate superioară.

 

Cum funcționează?

 

Sistemele de ceață TecnoCooling vin cu soluții naturale și economice pentru reglarea umidității și păstrarea unei temperaturi adecvate în crame / pivnițe de vinuri. Apa pulverizată de aplicațiile speciale destinate industriei viticole este atomizată prin duze speciale care produc picături extrem de mici de apă (cu un diametru < de 5-10 microni), care sunt imediat absorbite în aer fără a uda în jur.

Costurile sistemelor de climatizare TecnoCooling sunt foarte scăzute în comparație cu alte soluții pentru controlul umidității în cramele de vin. Costurile adiacente de energie și întreținere sunt iarăși optimizate prin tehnologia modernă a acestor sisteme. Întreținerea și montarea se face ușor, în baza unor KIT-uri de tip D-I-Y (Do It Yourself).

Rezultatele sunt notabile! Lemnul din butoaie își păstrează calitatea și astfel puneți bazele unei producții excelente de vin și totodată preveniți evaporarea naturală a vinului. Prin minimalizarea acestor pierderi câștigați bani care îi puteți reinvesti.

Montajul sistemelor TecnoCooling se realizează ușor și se programează la fel de ușor și eficient. Sistemele cu ceață TecnoCooling sunt adaptate ultimelor tehnologii: puteți controla ușor și eficient umiditatea și tempretura, independent de climatul extern prin dispozitivele speciale ale acestor sisteme: termostate, higrostat, telecomandă, cronometre.

Aveți nevoie de mai multe informații?

Vă stăm la dispoziție cu soluții de control al umidității și temperaturii în crame de vinuri, ne puteți scrie pe email office@rivercompany.ro sau ne puteți contacta telefonic 0744-693616.
Suntem distribuitori
TecnoCooling, vă oferim consultanță gratuită în alegerea soluției optime pentru crama dvs.

 

 

 

 

 

 

 

 

În articolul următor o să prezentăm avantajele sistemelor de umidificare cu ceață în industria alimentară.

Mai jos vă prezentăm un material video care surprinde modul în care funcționează umidificatorul din gama TecnoCooling într-o cramă de vin din Italia.